Koninklijke 'wat'?

KHB, oftewel voluit Koninklijke Harmonie Broederkring, is zowel de overkoepelende naam voor de drie verenigingen als de naam van de 'grote' harmonie. Dit orkest bestaat uit een 60-tal enthousiaste muzikanten van Houthalen en (verre) omstreken die wekelijks op vrijdagavond samenkomen om uitdagende muziekstukken te repeteren onder leiding van dirigent Jan Rypens. Het resultaat laten ze enkele keren per jaar horen én zien tijdens verschillende concerten.

Naast repeteren is er echter ook voldoende ruimte voor ontspanning. Zo wordt er jaarlijks een Sint-Ceciliafeest georganiseerd om te leden te verwennen voor hun muzikale inspanningen. Maar ook op vrijdagavond, na de repetitie weliswaar, wordt alle stress van de afgelopen werkweek weggewerkt met een frisse pint en een gezellige babbel aan de toog.

Dirigent

Brecht Schepers (1999) begon zijn muzikale carrière in 2007 aan de Academie voor Muziek & Woord van Tessenderlo. Daar kreeg hij zijn eerste lessen slagwerk bij Aloïs Verbeeck,  vervolgens schakelde hij over naar Geert Helsen. Als solist nam hij in de zomer van 2016 deel aan de eerste editie van APC (Antwerp Percussion Competition), waar hij de eerste plaats behaalde met 96%. Sinds september 2017 studeert hij aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Hier krijgt hij lessen slagwerk van Carlo Willems en Koen Wilmaers en lessen directie van Steven Verhaert en Jan van der Roost. In september 2020 kreeg Brecht de jeugdharmonie Sint-Cecilia Rotselaar onder zijn vleugels, als eerste grote directiekans. (Sinds oktober 2021 is hij dirigent bij de Koninklijke Harmonie Broederkring...)

 

Het bestuur

Het reilen en zeilen van onze vereniging gebeurt onder het toeziend oog van het bestuur. Zij vergaderen eenmaal per maand en zorgen voor de algemene gang van zaken. Heb je een vraag? Dan richt je je best tot een van onze bestuursleden. Hieronder vind je een overzicht per post.

Jan Van Duffel - voorzitter

Kristine Kellens - secretaris

Karolien Martens - penningmeester

Gerard Peters

An Saenen

Fien Croux

Jakob Vandermaesen

Stijn Timmers

Meespelen

Indien u interesse heeft om mee te spelen met ons orkest, bent u van harte welkom op onze repetitie. Die vindt plaats op vrijdagavond van 20u15 tot 22u30 in ons repetitielokaal (Guldensporenlaan 13A, 3530 Houthalen). Na de repetitie kunt u nog nagenieten en proeven van de sfeer met een drankje in onze bar tot in de vroege uurtjes!

Voor vragen of verdere uitleg kunt u steeds contact met ons opnemen via het formulier op de website.